Candidata independentă la funcția de președinte, Natalia Morari, anunță că a pregătit o cerere pe numele procurorului general, Ion Munteanu, pentru inițierea cauzei penale pe faptul amestecului în justiție ce se referă la dosarul din 2013 privind delapidarea fondurilor publice la achiziția camerelor video la examenele de bacalaureat, însă, care a fost clasat la comandă politică. Cazul a avut loc atunci când la cârma Ministerului Educației se afla Maia Sandu, iar actualul președinte al Parlamentului, Igor Grosu, deținea funcția de viceministru.
Anunțul Nataliei Morari vine după ce, recent, Ivan Diacov a dezvăluit în cadrul unei emisiuni despre faptul că, atunci când deținea funcția de procuror al capitalei, a închis un caz penal ce se referă la delapidarea fondurilor publice la achiziția camerelor video la examenele de bacalaureat.
„Totul ar fi fost în regulă, dar achizițiile din Minister erau supravegheate de către actualul președinte al Parlamentului și fostul viceministru, Igor Grosu, pe vremea când ministră era Maia Sandu. Astfel, doi dintre „cei mai cinstiți oameni” – Maia Sandu și Igor Grosu – se pare că au probleme la capitolul integritate”, a declarat Natalia Morari în cadrul ediției sale săptămânale „Morari News”.
Astfel, candidata independentă la funcția de președinte, Natalia Morari, a anunțat că a pregătit o cerere pe numele procurorului general, Ion Munteanu.
„Și acum un mic anunț – am pregătit textul plângerii pe numele procurorului general, Ion Munteanu pentru inițierea cauzei penale în baza articolului 303 alin.3 amestec în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală săvârșite cu folosirea situației de serviciu pe cauza penală nr. 2013928178, acel dosar din 2013 privind delapidarea fondurilor publice la achiziția camerelor video. Dacă până miercuri Procuratura nu va iniția o cauză, voi semna plângerea și o voi depune la Procuratură”, a precizat Natalia Morari.
Natalia Morari a subliniat că va monitoriza strict acest subiect și va cere tuturor candidaților la funcția de președinte să se alăture plângerii sale către Procuratura Generală pentru a o semna și ei.
„Procuratura trebuie să înțeleagă că toți jucătorii politici, cu excepția protectorilor lor, cer această investigație. Iar printre semnatari va fi, de asemenea, semnătura viitorului președinte și va veni timpul când procurorii vor trebui să răspundă pentru un eventual refuz”, a conchis Natalia Morari.