Natalia Morari, сandidată la funcția de Președinte al Republicii Moldova
Sunt Natalia Morari, fiica Raisei Guțu și Grigore Morari. M-am născut în Hîncești, la 12 ianuarie 1984.
Sunt jurnalistă, mama unui băiețel pe nume Rem și candidată independentă la funcția de președinte al Republicii Moldova.
Am absolvit Liceul Teoretic „Gaudeamus” din Chișinău, iar ulterior am studiat la Universitatea de Stat din Moscova „Mihail Lomonosov”. Tot acolo a început cariera mea în jurnalism și anume în redacția publicației ruse „Novoe Vremea” (eng. The New Times).
În timpul activității mele de ziaristă de la Moscova, am fost expulzată din Rusia, din cauza investigațiilor mele jurnalistice care au deranjat cercurile din conducerea de la Kremlin.
La revenirea în Republica Moldova, m-am alăturat echipei Publika TV, unde timp de trei ani am moderat emisiunea „Fabrika”, iar ulterior am lansat emisiunea „Politica” la postul de televiziune TV7. Tot aici am fost autoarea emisunii „INTERPOL”, precum și a emisiunii „Candidat”, care era o simulare a procesului electoral.
În iunie 2017, am lansat postul de televiziune TV8, bazat pe anteriorul post TV7 și Asociația Obșteștească Media Alternativă, unde am fost fondatoarea și președintele Consiliului de Administrare.
La TV8 am moderat emisiunea de autor „Politica Nataliei Morari”. Emisiunea s-a bucurat de audiențe mari și s-a poziționat în topul clasamentelor.
12 ani am colaborat cu Radio Europa Liberă în calitate de editorialistă și moderatoare de emisiune.
Activitatea mea de jurnalist s-a remarcat prin un șir de distincții și nominalizări, printre care premiul internațional „Pavel Șeremet”, pentru contribuția și eforturile depuse în dezvoltarea postului de televiziune TV8; premiul „Stories of Injustice” conferit de Organizația „People in Need”, pentru promovarea și susținerea valorilor democratice. De asemenea, activitatea mea a fost apreciată și la nivel național cu distincții „Jurnalistul Anului”.
Nu am rămas niciodată indiferentă față de procesele care s-au produs și se produc pe arena publică-politică din Republica Moldova. Am luat atitudine și am bătut alarma atunci când guvernările fie nu înregistrau progrese, fie implementau legi și idei care contraveneau normelor democratice.
Fiind condăcătoarea organizației «Think Moldova», am făcut parte dintre principalii organizatori ai protestelor din 7 aprilie din 2009, alături de alți activiști civici. Manifestațiile au fost generate de nemulțumirea noastră, a tinerilor, față de rezultatul alegerilor parlamentare, în urma cărora PCRM a obținut majoritate.
Pe parcursul activității, am fost preocupată și de combaterea falsurilor și dezinformării. În perioada 2018-2019, am fost ambasadoarea campaniei Stop Fals, în cadrul căreia am participat la o serie de evenimente de sensibilizare a cetățenilor, unde le-am vorbit despre modul în care să se protejeze și să nu cadă pradă dezinformărilor promovate de unele surse mass-media. Continui să fac asta și în prezent, prin intermediul emisiunilor mele din online.